<< >>
Home > Ben Baak

Ben Baak

Op het Atheneum groeide het besef creatief bezig te willen zijn met tuinen. De studie tuin- en landschapsarchitectuur aan de Landbouw Universiteit in Wageningen was het logische gevolg. Omdat hij de opleiding nogal theoretisch vond volgde hij daarnaast nog in de avonduren de opleiding Vakbekwaam hovenier om ook het praktische hovenierswerk onder de knie te krijgen.

Tuinarchitect Ben Baak, nu gevestigd in Ansen wil hier graag een brug slaan tussen moderne architectuur en de vormgegeven wereld van de tuin. In zijn ontwerpen hanteert hij het liefst een strakke geometrische vormgeving met een moderne inslag. Het spelen met materiaalgebruik en kleuren sluit hierbij mooi aan. De kwaliteit van een ontwerp uit zich door functionaliteit, eenvoud en consequent vormgebruik.

In zijn werk zoekt hij altijd de uitdaging. Vandaar dat hij ook graag ontwerpklussen opknapt voor, zoals hij het zelf noemt, ‘rare stukkies tuin’. Daarmee bedoelt hij tuinen met een afwijkende vorm, waarmee de eigenaar absoluut geen raad weet en waarvoor de ontwerper veel denkwerk en creativiteit nodig heeft om een passend ontwerp te maken.